logo vzw mobiel

Zin in vrijwilligerswerk met impact?

Vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving. Ze zijn het levende bewijs van
solidariteit. 

Help een ander

Vrijwilligerswerk is belangrijk

Als vrijwilliger help je niet alleen een ander. Je krijgt veel genegenheid en dankbaarheid terug voor wat je doet. Vrijwilligerswerk is en blijft uitermate belangrijk in de sectoren van welzijn en gezondheid.

Bij vzw Mobiel werken wij met voornamelijk vrijwillige chauffeurs en mensen via de sociale economie (art.60), wij hebben 4 vaste chauffeurs in dienst.

Enkel wanneer wij voldoende chauffeurs hebben, kunnen wij de ritten organiseren. Deze ritten zijn zeer belangrijk voor onze leden, omdat zij bijna altijd van ons afhankelijk zijn voor hun mobiliteit en dit zorgt ook voor dat extra stukje zelfstandigheid.

Alles is mogelijk

Bepaal zelf je inzet


Kom je bij ons vrijwilligen dan bepaal je zelf je inzet. Kan je één dag in de week of rijd je liever in het weekend? Werk je graag halve dagen of liever een ganse dag? Ben je liever standby? Alles is mogelijk!

Onze leden kunnen ritten boeken tussen  6u30 en 22u30 zowel in de week als in het weekend.

 

Onze missie en doel: Alle mensen met mobiliteitsbeperkingen van het arrondissement Leuven optimaal te voorzien van aangepast en betaalbaar vervoer, om zo de inclusiviteit in de maatschappij te vergroten.

 

 

 

Zin in vrijwilligerswerk?

Kom ons team versterken als chauffeur

Help je graag mensen en hou je van een fijne babbel? Kom bij vzw Mobiel vrijwilligerswerk verrichten.
Je wordt op handen gedragen! Heb je de vacature al gelezen?

Interesse?

Stuur een mailtje met je gegevens naar vrijwilligers@vzwmobiel.be of bel ons op 016 20 53 83 om een kennismakingsgesprek in te plannen. Of kom langs op kantoor: IJzerenmolenstraat 10/2 in 3001 Heverlee. Wij zijn gelegen naast de Kringloopwinkel. Openingsuren kantoor: ma-vrij 9-16u00.

Kom kennismaken

Kennismakingsgesprek met onze vrijwilligerscoach & coördinator. Wie ben jij? Wie zijn wij? Je zal hier meer informatie krijgen over het verdere verloop, de verwachtingen, engagement, opleiding, etc.… 

Kom testrijden

We plannen een testrit in, zodat je als co-piloot kan ervaren en kan zien wat de job inhoudt. Je kan nadien beslissen of je wil starten aan de opleiding of niet.

Volg je opleiding

YES! Je beslist om als vrijwilliger aan de slag te gaan en start een uitgebreide opleiding van 3 à 4 weken (afhankelijk van je beschikbaarheid) om alle kneepjes van het vak onder de knie te krijgen!

Je zal als co-piloot meerijden met één van onze ervaren chauffeurs, hij/zij zal alles zorgvuldig uitleggen en begeleiden tijdens de ritten

Maak een geslaagde testrit

Na de opleiding zal er een rijvaardigheidstest afgenomen worden door een instructeur van VAB. 
Na een geslaagde test kan je dan als zelfstandige chauffeur aan de slag.

Zin om kennis te maken?

Neem snel contact met ons op

We plannen een eerste gesprek in.

Lieke Van Eyken
Vrijwilligerscoach & trajectbegeleider
vrijwilligers@vzwmobiel.be
Tel.: 016 20 53 83

logo vzw mobiel
Volg ons op

Vzw Mobiel  I  Ijzerenmolenstraat 10/2  I  3001 Heverlee
T 016 20 53 83  I  dav.dispatching@vzwmobiel.be

BE 0443.636.725